Externalizarea procesului de  salarizare  rentabila pentru afaceri mici
Procesarea interna a salariilor si administrarea personalului nu este neapărat eficienta. Cele mai multe întreprinderi mici ar putea crede ca reprezinta o economie de bani daca continuă să facă in acest fel salariile, dar având în vedere costurile colaterale, externalizarea salarizariilor are sens.
 

Când să se gândească o companie la externalizarea salarizarii?
Cand procesul intern de salarizare este mare consumator de ore valoroase pentru angajatii dumneavoastra, cand exista costurile de actualizare software de contabilitate şi de formare. Un serviciu externalizat de salarizare va poate scuti pe dumneavoastră şi pe angajatii dumneavoastra de presiunea constantă a unor alte termenelor limita.

Nu uitaţi să considerati ca angajatii sunt de asemenea împovăraţi cu sarcina de a menţine conformitatea cu cerinţele legale/fiscale - un loc de muncă  aditional în sine.
Dacă afacerea dvs. are particularitati ca rotatia personalului, angajaţi cu program de lucru inegal  sau dacă afacerea dumneavoastră are natural o cifra de afaceri dinamica, un serviciu de salarizare externalizat va va salva timp, bani, şi batai de cap în procesul de prelucrare.
Dacă afacerea dumneavoastră are mai mult de zece angajaţi, un serviciu extern de salarizare poate sa va economiseasca timp preţios în expertiză, procesare şi livrare.
Dacă aveţi îndoieli în legătură cu precizia prelucrarii interne, merită să-l externalizati catre Payrrolll, un profesionist.
Externalizarea vă oferă constanta, rapoarte actualizate si de acurateţe pentru management şi o imagine de ansamblu a ceea ce este eficienta costurilor.